Adások

De biztosan… Anyukám? 2. rész: De biztosan ettől lesz boldog?

Hello partnerünk!
A biztos válasz megtalálásában a Generali a Biztonságért Alapítvány által működtetett The Human Safety Net a Családokért program van segítségünkre.

Karácsony, születésnapok, húsvét, ballagás, és más hasonló alkalmak során rendre felmerülő kérdés, és lesz még akár vita indító is a család, de akár még a szülők között is, hogy: mit kapjon a gyerek? Egy sokadik új kisautót? Még egy babát? Azt, amit kér? Vagy legyen meglepetés? Élményt? Jegyet az állatkertbe? Egy bábelőadásra? Egy közös családi nyaralást?

Mitől lesz boldog gyermekünk az adott pillanatban, hosszútávon és mire fog akár évekkel később is a legjobb szívvel visszaemlékezni?

Újabb kérdés, újabb dilemma a szülőség útvesztőjében, ami ezen adásunk alap kiindulópontja, témája volt, mivel pár nap és június 21-23. között megrendezésre kerül a Hajógyári Szigeten a Generali Gyereksziget, amit évek óta, így idén is a Generali a Biztonságért Alapítvány támogat.

A Generali Gyerekszigeten idén főszerepben a MESE lesz, az esemény egyik izgalmas játéka pedig a Generali Nagy Családi Kalandjáték lesz, ami remek program az egész családnak, hiszen együtt kell játszaniuk a cél érdekében. Ez egy izgalmas, hat állomásos játék, ahol a családok egy mesét követhetnek végig, miközben tanulnak a segítségadás fontosságáról, az adományozás alternatív formáiról, illetve arról, hogy nem csak a szegény/rászoruló embereknek lehet szükség segítségre. A mese egy hercegnőről szól, akit megátkoznak és csúnyának látja magát a tükörben, miközben mindenki más csak egyre szebbnek látja őt.

Ezen apropóból a podcast vendége a GeneraliThe Human Safety Net programja által támogatott BLUM Program képviselője, Dr. Patonay Anita színész-drámatanár, színházi nevelési szakember, óraadó egyetemi tanár, akivel rengeteget beszélgettünk a mesékről, a BLUM program kapcsán az óvodák helyzetéről, az óvónénik jól létének fontosságáról, de természetesen érintettük azt is, hogy ténylegesen mitől lesz boldog egy gyermek. 

Annyi-annyi sok hasznos gondolat hangzott el a beszélgetés során, úgyhogy semmiképp se hagyjátok ki ezt a részt se!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük